Det er kanskje ikke så mye som minner om sommer hvis du kikker ut vinduet, men vi går like fullt mot lysere og mildere tider. Det betyr også at campingvognen snart kan gjøres klar for en ny sesong, men hvor skal egentlig turen gå når sommerferien kommer? 

I sommer er det også ekstra gode muligheter for å få nye bekjentskaper. Hva med å invitere naboene over på grilling, noe godt i glasset og en spennende fotballkamp under sommerens EM i fotball? Kanskje karrer også Norge seg med til mesterskapet, og i så fall kan også en intern camping-konkurranse i tipping stå på programmet. Hos bookmakeren Mr Green kan du til og med spille på Norge som EM-vinner. En odds på 201 tilsier imidlertid at sannsynligheten for norsk EM-gull, til tross for spillere som Ødegaard og Braut Haaland i storform, ikke er alt for stor.

Det er med andre ord ikke noe i veien for at hele familien får en uforglemmelig ferieopplevelse når far eller mor fester campingvognen bak på bilen før en hendelsesrik ferieuke eller to. Men hvor i landet finner du egentlig de aller beste camping-plassene? Nedenfor presenterer vi noen forslag til hvor du kan legge sommerens ferie.

Gammel campingvogn

Hallingdal feriepark

Her bys du velkommen til en femstjerners camping-opplevelse, ikke altfor langt unna Ål i Hallingdal. Sammen med en aktivitetspark utgjør campingplassen et enestående tilbud her til lands, og det er både mulighet for å prøve eventyrgolf, zip line, klatrepark og gård. Og skulle grillen mangle gass en kveld, eller hvis det bare frister å få noen andre til å stå for maten, er du velkommen innenfor på stedets førsteklasses restaurant.

Moysand familiecamping

Også dette er en campingplass med fem stjerner, og du finner Moysand beliggende idyllisk til i skjærgården mellom Grimstad og Fevik. 

For «vannhunden» er det bademuligheter både fra strand og svaberg, mens golfspilleren finner områdets 9-hulls golfbane kun noen halvdårlige tee offs unna.

Ballangen camping

Hvis dere planlegger at campingferien skal foregå lenger mot nord er Ballangen camping et utmerket sted å stoppe. Her får dere både store naturopplevelser, men også mer originale aktiviteter som havfiske kan stå på ferieprogrammet.

Skulle klimaet og lufttemperaturen bekymre deg litt med tanke på bademuligheter kan du glede deg over oppvarmet basseng hvor de yngre gjestene kan få tiden til å fly i vannsklien. Andre aktiviteter inkluderer trampoliner, fotball-løkker og Terrassen restaurant.

Ballangen camping ligger ca. 40 kilometer sør for Narvik og har 150 caravan- og teltplasser.

Brusand camping

Omtrent seks mils kjøring sør for Stavanger, langs den flotte jærkysten, ligger Brusand camping med 200 oppstillingsplasser for campingvogner og bobiler.

Campingplassen ligger ikke langt unna en av Norges absolutt fineste sandstrender som innbyr til bading og strandlek på godværsdager. Er det litt bevegelse i luften og krusninger på havet er det heller ikke noe problem, da du her tilbys førsteklasses surfemuligheter. 

Vindsurfter i kraftige bølger

Er du glad i fisk er det også gode muligheter til å fiske, både i elv, hav eller vann. Noen av campingplassens nærmeste naboer er nemlig kjente lakseelver som Ogna-, Hå-, og Fuglestadelva. 

Vi ønsker deg en fenomenal god ferie når den tiden kommer og krysser fingrene for at den norske sommeren viser seg fra sin aller beste side.