Vintercamping blir stadig mer populært med både campingvogn og ikke minst bobil. I Norge fins  mange campingplasser og hytteutleie som er godt utstyrt for vinterlig opphold. gode aktivitetsalternativ for barn og voksne i alle aldre.Vintercampingplasser er ofte plassert i nærheten av vintersportsanlegg med alpin-, langrennsløyper og aktiviteter for aking og snowboard. Campingferie i Norge har tradisjonelt vært en sommeraktivitet, og de fleste besøker da også campingplassene i sommermånedene. Det er imidlertid mange vinteråpne campingplasser over hele landet, og det er stadig flere som ønsker å camperer hele året.

Siden dagens campingvogner er så godt isolert at vinterkulden ikke lenger er noe problem, velger mange å leie en sesongplass for sin campingvogn.

I tillegg leier de fleste vinteråpne campingplassene også ut oppvarmede hytter.

Så det er derfor fullt mulig å også campere i vintermånedene, både i egen campingvogn eller i en leid hytte. Hyttene kan leies i det antall døgn man ønsker, under forutsetning av at man bestiller på forhånd.

Hvilke fasiliteter som er åpne på vinteråpne campingplasser varierer, slik at det er en fordel å undersøke med den campingplassen man ønsker å besøke hvilke faciliteter, aktiviteter m.v. plassen kan tilby i vintersesongen.

Tips for vinterkjøring

 • Det er viktig at bilens batteri er i god stand.

 • Om vinteren er mange av veiene i høyfjellet stengt, eller kun åpne for kolonnekjøring. Ved passering av fjelloverganger om vinteren, bør du derfor på forhånd undersøke om den aktuelle fjellovergangen er åpen.
  Ta kontakt med vegmeldingstjenesten på tlf. 175.

  (Fra utlandet +47 81 54 89 91).

 • Det er ikke tillatt å kjøre med sommerdekk om vinteren. Man må kjøre med vinterdekk med eller uten pigger. Helårsdekk kan også brukes.

  På vinterdekk skal det være minimum 3,0 mm mønsterdybde.
  Bruk av piggdekk er tillatt fra 1.november til 15. april. I Nordland, Troms og Finnmark er piggdekk tillatt i perioden 15.oktober til 1.mai. Dersom vær- og føreforhold krever det, er det tillatt å bruke piggdekk også utenom disse periodene.

 • Hvis det settes piggdekk på en bil under 3,5 tonn totalvekt, må det være piggdekk på alle fire hjul.

 • Det anbefales å ta med kjettinger hvis man skal kjøre i fjellområder om vinteren.

 • Et kjøretøy på 3,5 tonn eller mer skal ha med seg kjettinger tilpasset kjøretøyets hjul, hvis det kan forventes snø eller isdekke på vegen.

 • Diesel er om vinteren frostsikret til – 30°C.

 • Ved passering av fjelloverganger o.l. vil det ofte være lange strekninger med nedoverbakker. Kjør på et lavt gir så du slipper å bremse så mye, og unngår at bremsene går varme.
  Ved kjøring opp bratte stigninger kan motoren lett begynne å koke. Følg derfor med på temperaturmåleren i bilen.

Nyttige linker